miercuri, 6 mai 2009
Chifle cu umplutura cafea
Ingrediente:
Pt Aluat:
250 g faina de paine
38 g zahar pudra
3 g sare
4 g drojdie
1/2 ou batut
135 g lapte proaspat
30 g unt
Pt Umplutura:
100 g unt,moale
1/4 lingurita extract vanilie
35 g zahar brun
Pt topping/deasupra:
50 g unt
40 g zahar pudra
38 g ou batut
1 lingurita cafea granule dizolvata cu 1 lingurita apa
putina scortisoara
50 g faina simpla
Pregatire:
1.Pt Umplutura:cu mixerul bati untul si zaharul brun pana se deschide la culoare si zaharul se dizolva total.Adaugi extractul vanilie spre sfarsit.Pui amestecul in frigider pana se intareste.Imparti amestecul intarit in 10 portii,lasi sa stea la rece pana folosesti.
2.Pt Topping:bati untul moale cu zaharul pudra pana se amesteca bine.Treptat adaugi ouale batute,apoi amestecu de cafea.Adaugi un praf de scortisoara cu faina si bati pana totul e bine incorporat.Pui amestecul in cornet si pastrezi la rece.
3.Pt Aluat:framanti toate ingred cu exceptia untului.Cand aluatul devine fin,adaugi untul si continui sa framanti pana devine fin,elastic,dar nu lipicios.A folosit mixerul pt framantat si a lucrat cca 30 min la viteza 2.
4.Imparti aluatul in 10 portii mici,faci bile si lasi la repaus 15 min,inainte sa pui umplutura.
5.Intinzi fiecare bucata aluat intr-un disc plat,pui umplutura,inchizi bine,ca altfel da pe afara in timpul coacerii.
6.Pui fiecare aluat in tava,lasi spatiu intre ele,acoperi cu folie si lasi la crescut 50-60 min.
7.Inainte sa dai la cuptor,scoti cornetul din frigider si faci o spirala in centrul fiecarei chifle.Coci 12 min in cuptorul preancalzit la 200*C.
Reteta aici:
Coffee Bun
http://gracekitchencorner.blogspot.com/2009/03/coffee-bun.html
Etichete:
cafea,
Condimente,
Desert,
Mai 2009,
scortisoara,
vanilie,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu