vineri, 29 mai 2009

Flori cu sunca


O gustare pt picnic/mic dejun.

A folosit reteta de chifle/sweet buns cu exceptia:

1.folosesti 1/2 faina de paine si 1/2 faina prajituri
2.omiti laptele praf,folosesti lapte proaspat(cu aroma banane)

Ingrediente:

1 cantitate reteta clasica chifle/"basic sweet bun dough"-vezi reteta

Pt Umplutura:

10 bucati sunca,felii

Pt glazura:

1 ou

Pt Toping:

branza cheddar,cuburi
fulgi peste afumat/bonito flakes -optional


Pregatire:

1.Lasi aluatul in bol mare,acoperit cu prosop umed,in loc cald 30 ,pana se dubleaza.
2.Imparti aluatul in 10 buc egale.Rulezi fiecare bucata intr-un snur lung.
3.Infasori in bucata de sunca in aluat,faci un colac,pui in tava unsa,lasi spatii,sa creasca.
Faci o fanta pana spre centru(tai cu foarfeca/cutit ascutit din exterior spre centru) si intorci bucatile in sus,acoperi cu plastic,lasi pana se dubleaza cca 45 min.
4.Ungi cu ou si presari branza desupra.
5.Coci in cuptorul preancalzit la 180*C,15-20 min.

Retet aici:

Ham Buns

http://myhomekitchen-myhomekitchen.blogspot.com/2008/02/ham-buns.html

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2009/05/floricele-cu-pasta-fasole.html

2 comentarii:

carnetul de retete spunea...

Toate retetele pe care le-ati prezentat, le-ati incercat inainte ?

Mariana spunea...

Fiind mii de retete in mod sigur nu le-am incercat pe toate!