Ingrediente:
5 kg rosii
3 kg morcovi
1 kg ceapa
3 kg gogosari
3 teline mari
sare
Pregatire:
Razi fin morcovul,telina le pui cratita si le acoperi cu apa,pui 1 lingura sare.Ceapa si gogosari ii dai prin masina tocat,inabusi cu apa si sare.Dupa ce totul a fost bine inabusit,adaugi sucul rosii,amesteci toate ingred.Fierbi la foc mic,amesteci cu lingura lemn din cand in cand.Pui in borcane,sterilizezi.Folosesti la diferite mancaruri scazute.
Pt sterilizare:folosesti un vas suficient de inalt,pe fundul lui pui prosoape,borcanele se infasoara in hartie/panza.Pui apa pana la 1-2 cm mai jos de capac,fierbi in clocote mici.Cand apa din vas clocoteste reduci focul pana clocotele sunt abia perceptibile,mai fierbi 20-30 min.Scoti apoi borcanele si le acoperi cu paturi groase si lasi pana a 2 a zi.
marți, 5 mai 2009
Sos de rosii pt iarna
Etichete:
Cartile mele de bucate,
Condimente,
Conserve,
gogosari,
Mai 2009,
morcov,
rosii,
telina
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu