vineri, 8 mai 2009

Sarlota capsuni



Ingrediente:

Crema capsuni:

cca 48 piscoturi mici(6 cm lungi)
300 g capsuni proaspete+cateva in plus
putin suc lamaie
140 g zahar
4 foi gelatina
1+1/4 cana smantana grasa/heavy cream

Pt Sirop:

1/4 cana minus 1 Lingura zahar fin
5 Linguri apa
60 g capsuni
putin suc lamaie
optional 2 Linguri lichior zmeura

Pt piureul zmeura:

300 g zmeura
4 Linguri zahar fin
putin suc lamaie

Pregatire:

Incepi sa prepari siropul.Mixezi capsunile in robot,strecori sa retii semintele.
Fierbi zaharul si apa 1 min.
Lasi sa se raceasca pui piureul capsuni,sucul lamaie,lichiorul,amesteci bine,lasi la racit.
Pt crema capsuni:inmoi gelatina in apa rece.
Pasezi capsunile in robot,strecori sa retii semintele.
Amesteci piureul capsuni cu zaharul.
Torni 1/2 din piureul capsuni in oala si pui pe foc.
Storci excesul apa de la foaia gelatina,si o pui in piureul incalzit sa se dizolve,amesteci bine.
Adaugi restul piure capsuni,amesteci.
Adaugi putin suc lamaie.
Cu mixerul bati smantana rece,pana obtii o frisca tare.
Adaugi 1/3 frisca peste piureul capsuni.
Adaugi apoi restul frisca,amesteci cu grija(sa nu se lase).
Pt pireul zmeura:faci piure zmeura,strecori si retii semintele.
Incalzesti piureul in oala mica,apoi adaugi zaharul si sucul lamaie.
Iei de pe foc si lasi la racit bine.
Pt a termina desertul.iei forma de sarlota.
Inmoi rapid piscoturile in sirop.
Pui piscoturile le baza,le tai daca-s prea mari.
Captusesti forma pe margine cu piscoturi muiate in sirop.
Pui 1/2 din crema in forma,si apoi capsunile proaspete taiate.
Torni restul crema si termini cu piscoturi.
Acoperi cu folie plastic,pui o mica greutate deasupra.
Dai peste noapte la frigider,sau minim 4 ore,sa se intareasca gelatina.
Pt a o scoate din forma treci un cutit pe margine,rastorni.
Servesti cu piure zmeura si capsunile in plus.


Reteta aici:

Strawberry Charlotte

http://www.latartinegourmande.com/2006/07/08/comment-tu-tappelles-moi-charlotte-what-is-your-name-me-charlotte/

Niciun comentariu: