vineri, 8 mai 2009

Glazura clasica de unt/Buttercream Icing



Ies 12 cani.

Ingrediente:

3,5 cani zahar
1/4 cana apa
13 albusuri mari
1,365 kg unt nesarat
6 Linguri extract vanilie(clar)

Pregatire:

1.In cratita medie,combini zaharul,apa,amesteci cu lingura lemn pana cand cea mai mare parte din zahar s-a dizolvat.Pui tigaia pe foc si folosesti o perie pt a unge cu apa proaspata peste linia de apa(si zahar).Pui iar la foc mediu amestecul de zahar si sa fii sigura ca nu se arde/caramelizeaza, introduci termometrul,care trebuie sa arate 115,5*C,iti va lua 5-7 min.
2.Pui albusurile in bol mare,bati la viteza medie pana sunt opace si au varfuri moi,ar trebui sa fie cel putin duble ca volum in 3-5 min.Nu supra mixa pt ca devin uscate.
3.Cand zaharul ajunge la 115*C,dai mixerul la viteza mare si cu atentie torni in fir subtire amestecul zahar pe margine in albusuri(nu torni tot odata in mijlocul albusurilor).Bati 20-35 min la viteza medie.Albusurile vor pierde o parte din volum si ar trebui sa arate ca o bezea groasa.La exterior bolul trebuie sa fie destul/moderat de cald la atingere.
4.In acest punct reduci viteza la mediu-mic si adaugi bucati de unt pe rand.Amestecul se va taia si arata branzit,nu-ti face griji,tii mixerul pornit,adaugi untul si bati pana se omogenizeaza din nou,ar trebui sa-ti ia pana la 10 min.Dupa ce amestecul e omogen,adaugi vanilia si bati inca 5 min.Crema e gata sa fie colorata/refrigerata.(daca crema e prea moale,racesti 10 min,apoi bati din nou.Daca aceasta nu functioneaza,freci crema 4 Linguri unt rece apoi usor o adaugi peste crema de unt -pregatita anterior.Bati pana crema este omogena si nu mai sunt bulgari).
Trebuie sa incepi sa bati albusurile inainte ca siropul de zahar sa ajunga la 115*C.Daca nu ai termometru(dupa cele 5-7 min de fiert) scoti o lingurita de sirop cu o lingura de metal si o pui intr-un pahar cu apa rece,cand o scoti cu degetele va forma o minge moale.Poti congela glazura de unt pana la 3 luni.


Reteta aici:


Basic Buttercream Icing

http://www.globalgourmet.com/food/ild/2009/cakes/buttercream-icing.html

Niciun comentariu: