joi, 14 mai 2009

Biscuiti sandwich



Ingrediente:

1 cana unt,moale
3/4 cana zahar tos
1 ou
1 lingurita vanilie
1 3/4 cana faina obisnuita
2/3 cana cacao
1/2 lingurita praf copt
1 praf sare
170 g ciocolata amaruie,tocata
1/3 cana smantana de frisca
1/2 cana ornamente ciocolata

Pregatire:


Pui in 2 tavi hartie copt sau le ungi,lasi deoparte.
In bol mare,bati untul si zaharul pana se umfla,adaugi oul si vanilia.
In bol separat,amesteci:faina,cacao,praful copt,sarea;o pui in 2 transe peste amestecul de unt.Imparti in 1/2 aluatul,aplatizezi in patrate,infoliezi,refrigerezi pana se intaresc,cca 30 min.
Pe suprafata infainata,intinzi fiecare 1/2 aluat intr-un patrat de 25 cm.Tai 4 benzi,tai fasii de 2,5 cm,faci 40 bucati.Le asezi in tava,lasi 2,5 cm intre ele,refrigerezi pana se intaresc,cca 30 min.
Imparti cuptorul in 3,pui rafturile(jos la 1/3 si sus la 1/3),coci la 175*C,rotesti tavile la 1/2 timpului de copt,pana incep sa se rumeneasca pe margine,8 min.Transferi pe gratar,lasi la racit.Pastrezi intre foi hartie cerata in vas etans,pana la 1 saptamana/congelezi 1 luna.
Pui ciocolata la topit.Pui 1 lingurita pe fiecare din 1/2 de biscuiti,asezi restul deasupra,presezi.Inmoi sfarsitul biscuitului in ciocolata apoi presezi in ornamentele ciocolata.Lasi sa se intareasca pe gratar.Ies 40 biscuiti.

Reteta aici:

Chocolate Sandwich Cookies

http://canadianbaker.blogspot.com/2005/10/chocolate-sandwich-cookies.html

Niciun comentariu: