vineri, 8 mai 2009

Conuri cu floricele picante


Ingrediente 8 portii:

3 Linguri ulei vegetal
1/2 lingurita chimen macinat proaspat
1/2 lingurita pudra chilli
1/4 pudra turmeric
1/4 lingurita sare
1/2 cana porumb pt floricele
1,5 Lingura suc lamaie
1 Lingura coriandru/patrunjel tocat
1/2 cana alune/arahide prajite

Pregatire:

1.In tigaie adanca incalzesti uleiul.Indata ce s-a incalzit pui chimenul,pudra chilli,turmeric,sarea.Adaugi boabele,amesteci bine.
2.Acoperi partial tigaia,lasi un mic spatiu sa iasa aburul.Agiti tigaia de cateva ori in timpul gatitului,pana boabele nu mai infloresc,ar dura cam 4-5 min.
3.Iei de pe foc,adaugi ceapa,sucul lamaie,coriandrul/patrunjelul si alunele.Amesteci bine,servesti imediat.

Reteta si info nutritie aici:

Cilantro-Lemon Corn Pops


http://www.aarpmagazine.org/food/recipeguide/Articles/a2004-10-22-rec_art.html/?recno=331&unique_id=d2392391236895766

Niciun comentariu: