vineri, 29 mai 2009
Cozonac unguresc
Ingrediente:
500 g faina
250 g unt
2 oua
50 g zahar
20 g drojdie
1 dl lapte
1 praf sare
Pt Umplutura mac:
300 g mac
200 g zahar
50 g cereale grau/wheet groat
3 dl lapte
8 g vanilie
coaja lamaie
Pt Umplutura nuca:
300 g nuca
200 g zahar
16 g vanilie
coaja lamaie
100 g unt
1 dl smantana fermentata/sour cream
Pregatire:
Incalzesti putin laptele,sa fie caldut.
Adaugi 1 lingurita zahar si drojdia.
Adaugi untul cuburi in faina,ouale batute,zaharul putina sare.
Adaugi peste ele laptele cu drojdia,framanti aluatul.
Lasi 2 ore sa creasca in loc cald.
Umplutura mac:
Fierbi laptele,adaugi zaharul si fulgii grau, macul spart si lasi la racit bine.Adaugi coaja lamaie.
Umplutura nuci:
Amesteci nucile macinate cu zaharul,coaja lamaie,vanilia.
Topesti untul cu smantana.
Cand intinzi umplutura,intinzi amestecul unt si smantana apoi presari amestecul nuci.
Formezi 4 bucati mici de aluat.
Le rulezi intr-un dreptunghi de 1 cm gros,pe suprafata infainata.
Intinzi umplutura pe aluat,lasi 2-3 cm la margine,pe partea lunga.
Intorci 2-3 cm in parti,la partea scurta sa previi iesirea umpluturii.
Rulezi aluatul si-l pui in tava unsa cu unt.
Ungi deasupra cu ou batut.
Intepi deasupra si pe margini ruloul cu furculita sa previi craparea.
Coci in cuptor preancalzit la 180*C,cca 35 min,pana deasupra capata o culoare maronie.
Reteta aici:
Hungarian Beigli
http://almondcorner.blogspot.com/2007/12/hungarian-beigli.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu