miercuri, 6 mai 2009
Chec cu cafea si cardamom
Amestecul de cardamom si migdale:
1/2 cana/125 ml migdale,cu pielita,tocate
3 Linguri/45 ml zahar brun
2 Linguri/30 ml faina obisnuita
1 lingurita/5 ml cardamom
3 Linguri/45 ml unt nesarat,topit
Pt aluat:
2 cani/500 ml faina obisnuita
1 lingurita/5 ml praf copt
1/4 lingurita/1 ml sare
1/2 lingurita/2 ml scortisoara
1+1/4 lingurita/6 ml bicarbonat sodiu
1 cana/250 ml unt nesarat,la temp camerei
1 cana/250 ml zahar brun,light
2 oua mari
1 lingurita/5 ml vanilie
1 cana/250 ml smantana fermentata/sour cream
Pregatire:
Amestecul de cardamom si migdale:
1.In bol mediu amesteci cu furculita/degetele toate ingred.
Pt aluat:
1.Preancalzesti cuptorul la 175*C.
2.Cerni impreuna:faina,preful copt,sarea,scortisoara,bicarbonatul,lasi deoparte.
3.Freci crema:untul si zaharul pana e pufos.Adaugi ouale,unul cate unul,bati bine dupa fiecare.Adaugi ingred uscate,cate 1/3 peste crema de unt,alternand cu smantana,bati bine dupa fiecare adaugare sfarsesti cu ingred uscate.Cureti de pe marginile vasului si mai bati inca 1 min.
4.Captusesti o tava de 20 cm cu hartie,ungi marginile.Torni 1/2 din aluat si presari 1/2 din amestecul cardamom si migdale.Torni restul aluat,intinzi deasupra daca e nevoie,presari restul amestec migdale.
5.Coci in mijlocul cuptorului,50-60 min.Checul e gata cand scobitoarea inserata in centru iese curata.Lasi in tava si racesti pe gratar cca 20 min,scoti din tava si racesti complet.Ies 10-12 portii.
Reteta aici:
Cardamom Coffee Cake
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4668
Etichete:
cardamom,
Chec,
Condimente,
Desert,
Mai 2009,
migdale,
Prajitura,
scortisoara,
smantana,
vanilie,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu