vineri, 8 mai 2009

Sarlota agrise


Ingrediente:

450 g agrise,curatate
1/3 cana/ 75 g zahar pudra
2 lingurite rase/10 ml gelatina
2 galbenusuri
1+1/4 cana/300 ml lapte
1+1/4 cana/ 300 ml smantana grasa(double cream,heavy cream)
20 piscoturi langue de chat/limba pisicii

Pregatire:

1.Intr-o cratita mica pui agrisele cu 60 ml/4 Linguri apa,acoperi,aduci la fiert,fierbi la foc mic pana fructele se inmoaie si au consistenta moale.Le pasezi in blender,strecori,elimini samburii,adaugi 50 g zahar.
2.Dizolvi gelatina:o presari peste 30 ml/2 Linguri apa,lasi pana devine spongioasa.
3.Bati galbenusurile cu restul zahar,pana se deschide la culoare,torni peste laptele incalzit,amesteci bine pana omogenizezi.Repui pe foc mic,amesteci tot timpul,pana crema este suficient de groasa,cat sa acopere spatele lingurii,NU fierbi crema.Iei de pe foc si imediat adaugi gelatina,amesteci pana se dizolva.
4.Torni crema in bol mare,amesteci cu piureul agrise,lasi la racit.Bati smantana de frisca pana sta tare,apoi pui 1/2 din frisca peste amestecul de agrise racit,nu intarit.
5.Ungi la baza cu unt o forma sufleu de 15 cm,nu metalica,torni amestecul agrise,dai la rece sa se intareasca.Cand e tare rastorni pe farfuria servire.
6.Intinzi putina frisca pe margine in strat subtire,restul pui in cornet cu varful in stea,de 1 cm,si decorezi marginea superioara.Doar inainte de servit,pui limbile de pisica pe margine.
Ies 6 portii.

Reteta aici:

Gooseberry Charlotte recipe

http://www.cookitsimply.com/recipe-0010-02d779.html

Niciun comentariu: