luni, 4 mai 2009

Glazura italiana clasica


Ingrediente:

1 cana zahar
1/4 cana apa
1/4 cana zahar
5 albusuri
453 g unt moale,taiat de marimea lingurii
crema tartar

Pregatire:

Aduci la fiert 1 cana zahar si 1/4 cana apa.Cand temp siropului ajunge la 104*C,incepi sa bati albusurile la viteza mare si adaugi restul de zahar la ele,pana stau tari.Siropul de zahar trebuie sa ajunga la temp de 118*C,inainte ca sa-l poti adauga la bezea.Daca bezeaua nu e gata poti micsora focul.Cu mixerul la viteza mare adaugi siropul peste bezea,pe marginea vasului.Bati cca 2 min,reduci viteza si continui sa bati pana amestecul se raceste la temp camerei.Maresti viteza la mediu si adaugi untul cate o lingura pe rand.Poate sa se branzeasca crema dar batand in continuare se omogenizeaza.

Reteta aici:

Basic Italian Meringue Buttercream

http://kitchenmusings.typepad.com/my_weblog/2009/01/fun-with-buttercream-and-cupcakes.html

Niciun comentariu: