vineri, 29 mai 2009

Clatite cu ceapa







Ingrediente:

Pt Aluat:

250 g faina simpla
100 ml apa fiarta(100*C)
cca 90 ml apa rece* ajustezi sa obtii un aluat moale
*apa rece poate fi inlocuita cu 1 ou usor batut+cca 30-40 ml apa rece

Umplutura:

3-4 tije ceapa verde,doar partea verde
1-2 Linguri ulei,untura topita/ghee(unt clarificat)
1 Lingura sare/dupa gust
zahar(reteta originala folosea MSG)
susan-optional

Pregatire:

Pt Aluat:

1.Cerni faina,torni apa fierbinte.amesteci.Treptat adaugi apa rece,framanti pana obtii un aluat f moale,mai adaugi apa la nevoie.
2.Imparti aluatul in 4 parti egale,formezi din fiecare cate o bila,lasi 1 ora acoperite.
3.Ungi supraf de lucru cu mana.Iei o bucata aluat o turtesti,apoi presezi incet sa obtii un dreptunghi de cca 20/25 cm.Reteta originala sugereaza sa NU folosesti sucitorul pt intins ,se pare ca au gust mai bun daca sunt intinse cu mana.
4.Ungi aluatul cu 1 lingurita ulei,apoi presari cca 1 lingurita sare si putin zahar deasupra,apoi presari ceapa verde,uniformpe toata supraf.Urmezi dupa imagini.Poti presara putin susan pe suprafata clatitei daca vrei.Repeti cu restul aluat.Lasi clatitele cca 30-40 min la odihna inainte sa le prajesti.In acest stadiu clatitele pot fi congelate.
5.Incalzesti putin ulei in tigaie,pui clatita,acoperi cu capac si prajesti pana e maro-aurie,intorci,prajesti pe cealalta parte.Daca le congelezi,nu trebuie sa le dezgheti,le prajesti direct din congelator,dar presari putina apa pe clatite cand le prajesti.Odata prajite,presezi usor in centru pt a separa straturile,inainte servire.


Nota:

1.In reteta 1 cana=250 ml,1 Lingura=20 ml si 1 lingurita=5 ml.
2.Marimea oului cca 60 g(incluzand coaja).

Reteta aici:

Savoury Onion Pancakes

http://cafeoftheeast.blogspot.com/2005/10/savoury-onion-pancakes.html

2 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Interesant ! Am notat reteta ;)

Ducesa spunea...

Foarte bune, faceam si eu asta iarna!