vineri, 29 mai 2009

Floricele dulci









Ingrediente:

500 g faina paine(tip 650)
1 pachet drojdie uscata
100 g zahar
1 lingurita sare
4 Linguri(56 g) unt
1 ou mare
100 ml lapte
110 ml apa

Glazura:

1 ou
2 Linguri apa

Pregatire:

1.Pui toate ingred. cu exceptia untului in mixer si framanti la vit mica,sa formezi aluatul.
2.Adaugi untul si continui sa framanti inca 5 min.
3.Acoperi aluatul cu folie plastic si lasi in loc cald pana se dubleaza.
4.Turtesti aluatul si-l imparti in portii mici cat o mingie de ping-pong.
5.Lasi la odihna inca 15 min.
6.Dai aluatului forma dorita,pui umplutura,lasi pana se dubleaza in volum.
7.Ungi cu glazura ou si coci la 175*C,pana sunt maro-aurii.

Nota:poti avea nevoie de mai multa faina/lichid in aceasta reteta.Totul depinde de faina si temperatura zilei(exact ca la pizza).

Reteta aici:

Sweet Buns

http://www.mykitchensnippets.com/2007/09/sweet-buns.html
http://www001.upp.so-net.ne.jp/e-pan/pumpkinn2/pumpkinanpan.htm

Niciun comentariu: