marți, 5 mai 2009

Gogosi cu zahar si scortisoara





Ingrediente 10 buc:

1+1/4 cana/310 ml faina obisnuita
1/4 cana/60 ml faina simpla pt framantat si intins
1 lingurita/5 ml praf copt
1/4 lingurita/1 ml bicarbonat sodiu
1 lingurita/5 ml nucsoara
1/2 lingurita/2 ml sare
1 Lingura/15 ml zahar
1/2 Lingura/7 ml drojdie instant
1 ou
1/2 cana/125 ml lapte
2 cani/500 ml ulei vegetal pt prajit
scortisoara si zahar pt presarat

Pregatire:

1.In bol mediu,combini 1+1/4 faina ,praful copt,bicarbonatul,sarea,zahar,nucsoara,drojdia.
2.In bol mic bati impreuna ouale si laptele.
3.Adaugi amestecul de ou peste cel de faina,amesteci,incorporezi.Pui aluatul pe suprafata usor infainata si framanti pana e neted si usor lipicios la atingere,mai adaugi faina daca e necesar.Transferi aluatul in bol infainat,acoperi cu folie plastic si lasi la crescut,pana se dubleaza,cca 2 ore.
4.Preancalzesti uleiul in tigaie groasa.
5.Impingi aluatul in jos si-l pui pe supraf usor infainata.Cu mainile intinzi aluatul de cca 6 mm gros.Tai patrate de 5 cm.
6.Cand uleiul are 185*C,prajesti gogosile in loturi,pana se umfla si sunt aurii.Le scoti pe hartie absorbanta.
7.Presari cu scortisoara si/sau zahar pudra.Servesti.


Reteta aici:

Beignets with Cinnamon and Sugar

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=7039

Niciun comentariu: