vineri, 8 mai 2009

Ciocanele crocante



Ingrediente:

2 Linguri ardei iute rosu
3 Linguri piper
4 Linguri sare
2 lingurite pudra ceapa
2 lingurite pudra usturoi
1 lingurita pudra mustar
8 ciocanele pui
1 Lingura lapte batut
ulei rapita pt prajit

Pregatire:

1.Amesteci toate condimentele,in bol.Pui 1/2 din condimente in alt bol.Adaugi intr-un bol faina,lasi deoparte.
2.Freci puiul cu restul condimente.Intepi bucatile pui cu furculita de cateva ori pt a se infiltra laptele in carne,lasi deoparte.
3.Torni laptele in bol acoperi cu folie plastic,refrigerezi min 1 ora/peste noapte.
4.Pui amestecul faina in punga mare.Scoti puiul din lapte si-l pui in punga,agiti sa se acopere bine.
5.Pui 5-8 cm ulei vegetal in tigaie adanca.
6.Incalzesti uleiul pana ajunge la 180-200*C,pe termometru sau un cub mic de paine pus in ulei trebuie sa se rumeneasca in cca 1 min.
7.Pui in uleiul incins puiul.Il intorci si odata facut il scoti.
8.Verifici,trebuie sa fie maro-auriu.Coci cca 15 min,pana sunt crocante si rumenite.
9.Pt verificare,tai o bucatica,sucul ar trebui sa fie clar si carnea opaca peste tot.Daca e nevoie le mai pui in cuptorul preancalzit la 160*C.
10.Pui in tava cu harite copt.11.Asezi pe farfuria servit si servesti cald/rece/temp camerei.

Reteta aici:

Chuck's Fried Chicken

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=9982

Un comentariu:

Pusa spunea...

Buna!
Ceva lipseste din reteta sau e tradusa gresit. In lista de ingrediente spui "1 Lingura lapte batut" iar la modalitatea de preparare, la pasul 3 spui:
3.Torni laptele in bol acoperi cu folie plastic,refrigerezi min 1 ora/peste noapte.

Adica se adauga doar o lingura de lapte batut?

Mersi!
Pusa