marți, 26 mai 2009

Batoane cu crema castane




Ingrediente:

Aluat:

90 g unt
150 g zahar
120 g oua
175 g faina cernuta
15 g praf copt
50 g lapte

Preancalzesti cuptorul la 180*C.
Ungi si pudrezi cu faina o tava de 30/15/10 cm.
Freci untul,zaharul pana se albeste.
Adaugi ouale unul cate unul,amesteci dupa fiecare.
Adaugi faina si praful copt.
Adaugi laptele,combini pana se omogenizeaza.
Coci 30-40 min.
Lasi sa se raceasca.
Tai dreptunghiuri de 7,5/ 1,5 /1 cm.
Lasi deoparte.


Siropul cafea:

100 g zahar
100 ml apa
2 g cafea solubila

Fierbi apa si zaharul pana se dizolva.
Iei de pe foc,dizolvi cafeaua.
Cu pensula inmoi bastonasele.


Umplutura castane:

120 g castane
120 ml smantana
50 g zahar pudra/icing sugar
1/2 pastaie vanilie
100 ml lapte

Cu un cutit ascutit,faci o crestatura in X,pe partea plata a castanei.
Pui castanele in oala cu apa fiarta.
Reduci focul si fierbi la foc mic 15-20 min,pana sunt moi,iei de pe foc.
In tigaie la foc mic,aduci la fiert castanele,1/2 din smantana,laptele,vanilia,pana lichidul se evapora.
Iei de pe foc,scoti vanilia,amesteci restul smantana si zaharul pana omogenizezi.
Pui in cornet cu varful rotund(14).

Glazura ciocolata:

Pui bastonasele pe gratar.
Dealungul lor pui cu cornetul crema castane.
Torni glazura ciocolata deasupra.
Refrigerezi/congelezi,dupa necesitati.
Decorezi cu piure castane si castane fierte.


Reteta aici:

Chestnut fingers

http://flagrantedelicia.com/en/labels/recipes.html

2 comentarii:

Gabriela Cara spunea...

Trebuie sa fie teribil de gustoase. E ceva munca la ele, dar zic ca merita.
Imi plac mult retetele tale, numai una si una. Felicitari!

Mariana spunea...

Sunt de aceiasi parere!Mai ales ca sunt inebunita dupa castane,sub orice forma.Multumesc pt aprecieri!