miercuri, 6 mai 2009
Salata Caesar in paine
Ingrediente:
ulei masline pt forma
1/3 cana gris
Aluatul:
1+1/2 cana apa calda(100-110*C)
2 Linguri drojdie instant
4 lingurite zahar
2+1/2 lingurite sare
1 Lingura sare asezonare
1 lingurita condimente italiene uscate
1 lingurita pudra usturoi
5-6 cani faina de paine
Umplutura:
1/2 cana maioneza
3 Linguri ulei ev. masline
1 Lingura suc lamaie
1 cana parmezan
1 cana mozzarella
1 Lingura usturoi tocat
2 Linguri patrunjel
Pt uns si presarat deasupra:
1 ou
1 pic din fiecare:sare si zahar
parmezan si mozzarella,pudra usturoi,sare,piper
ulei masline pt presarat
Pregatire:
Ungi o forma de 28 cm,presari gris.Bati apa si drojdia,lasi 2-3 min sa se dizolve drojdia.Bati bine uleiul,zaharul,sare,sarea asezonari,condimentele italiene,pudra usturoi si 3-4 cani faina.Amesteci,apoi framanti aluatul la viteza mica 5-8 min,presari faina dupa cum se cere sa formezi aluat moale.Il ungi cu ulei,acoperi cu plastic si lasi 1 ora la crescut.
Umplutura:pui maioneza,uleiul masline,sucul lamaie,branzeturile,usturoiul,patrunjelul.Amesteci cu mixerul 1-2 min.Lasi deoparte.Pui aluatul pe suprafata usor infainata,il intinzi intr-un cerc mare de cca 1cm grosime,intinzi umplutura si rulezi,pui in forma si presezi capetele impreuna.Ungi cu oul amestecat cu sare si zahar.Presari branza,pudra usturoi,sare,piper si picuri putin ulei mai mult.Acoperi cu plastic si lasi 1 ora la crescut.
Preancalzesti cuptorul la 190*C,coci 20 min,apoi reduci temp. la 175*C.Continui sa coci inca 20-30 min,pana se rumeneste si branza se topeste.Racesti putin inainte de a taia felii.
Reteta aici:
Caesar Salad Bread
http://hunwhatsfordinner.blogspot.com/2009/04/caesar-salad-bread.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu