joi, 14 mai 2009

Chiftele leurda cu dovlecei



Aluat:

3/4 cana faina
2 oua,separate
3/4 cana bere
2 Linguri ulei masline
1/4 lingurita sare

Amestecul legume:

15 buc leurda mici/medii
2 dovlecei,rasi
2 Linguri patrunjel,tocat
1 tija leurda/usturoi salbatic/ 1 catel usturoi fin tocat
sare
piper
suc de la 1/2 lamaie
putin ulei masline

Pregatire:

Aluatul:combini faina,galbenusurile,berea,uleiul,sare,amesteci repede,bine.Lasi cel putin 1 ora la odihna.
Pui dovleceii la scurs in strecuratoare,presezi cu mana,pui in bol.Toci fin tija leurda,pui in bol,adaugi usturoiul,sucul lamaie,sare,piper,lasi sa stea cat se odihneste aluatul.
Bati albusurile,pana stau tari,le adaugi in aluat.Adaugi si legumele,amesteci usor.
Incalzesti uleiul masline/amestec ulei masline si vegetal/rapita in tigaie mare,la foc mediu-mare,acoperi suprafata.Verifici temp uleiului:pui o picatura de apa in tigaie si daca sare e incalzit destul.Cu lingura pui chiftelele in tigaie,nu supraaglomerezi,sa nu se atinga.Prajesti pana sunt rumenite pe ambele fete,scoti pe prosop hartie.Servesti cu suc lamaie,sare,piper,dupa gust.Poti amesteca crème fraiche cu suc lamaie si servi langa chiftele.

Reteta aici:

Ramp Fritters

http://constableslarder.com/2009/04/ramps-ramps-and-ramp-fritters/

Niciun comentariu: