joi, 14 mai 2009

Rulada capsuni





Ingrediente:

3 oua
1/2 cana zahar pudra/zahar pudra vanilat
1/2 cana faina
1 lingurita extract vanilie

Umplutura:

100 ml smantana de frisca(25% grasime/degresata)
1/2 cana crema branza
200 g capsuni(pastrezi 1-2 pt decor)
3-4 Linguri zahar pudra(ajustezi in functie de acrimea capsunilor)
zahar vanilat pt presarat deasupra-optional

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 180*C.Captusesti cu hartie,ungi si pudrezi tava.
Bati ouale,esenta si zaharul spuma,cca 10 min.
Usor adaugi faina ai grija sa nu se lase/sa se elibereze bulele de aer.
Torni delicat in tava ci coci 10-12 min pana e usor maronie si spongioasa.
Rastorni pe un prosop pe care ai presarat zahar pudra.Scoti hartia si rulezi strans in prosop.Lasi la racit.Odata racita derulezi.
Cu blenderul de mana pasezi 4-5 capsuni in branza dulce,ar trebui sa ai un amestec gros.Injumatatesti restul de capsuni,pastrezi cateva pt decor.
Bati smantana cu zahar pana obtii o frisca tare/sta cu mot(pui 3-4 linguri intr-o punga plastic/cornet pt a decora rulada).
Adaugi frisca in crema branza si capsuni,cu grija sa-si pastreze forma.
Pui crema pe foaie,pui deasupra capsunile,presari zahar-optional,nu exagera cu capsunile,daca sunt prea multe crema se va prelinge afara din rulada.Rulezi usor rulada inapoi,ai grija sa nu strangi prea tare,ca iese umplutura.Pui pe platou cu lipitura in jos.Cureti capetele daca doresti.Racesti cca 30 min,apoi decorezi cu frisca pastrata/presari zahar vanilat.


Reteta aici:

STRAWBERRY SWISS ROLL

http://www.passionateaboutbaking.com/2009/05/sweet-times-with-swiss-rolls.html

Niciun comentariu: