miercuri, 6 mai 2009

Pui cu cirese si varza


Ingrediente 4 portii:

680 g piept pui,fara piele
2 Linguri ulei struguri
2 Linguri esalote,fin tocate
280 g cirese congelate
2 Linguri otet balsamic
1 Lingura mustar Dijon
1 legatura kale/varza furajera
2 Linguri ulei masline
sare de mare,piper,dupa gust

Pregatire:

1.Speli carnea,usuci bine.
2.Cu ciocanul de lemn/tigaie bati carnea de 6 mm grosime.
3.Incalzesti uleiul struguri in tigaie mare,la foc mediu,adaugi ceapa,sotezi 1 min.
4.Adaugi ciresele,acoperi si gatesti 2-3 min pana ciresele sunt moi.
5.Adaugi otetul balsamic,apoi mustarul si varza.
6.Acoperi si gatesti la foc mic 4-5 min,pana varza s-a vestejit,amesteci rar.
7.In alta tigaie mare,incalzesti uleiul masline,la foc mediu-mare.
8.Adaugi bucatile pui,presari sare,piper.
9.Gatesti 4-5 min,pe fiecare parte,pana de rumenesc si sunt facute.
10.Transferi puiul in tigaia cu sosul cirese si kale.
11.Lasi la marinat pe foc mic 2-3 min,pana puiul absoarbe din sos.Servesti.

Reteta aici:

Chicken with Cherries and Kale

http://www.elanaspantry.com/chicken-with-cherries-and-kale/

Niciun comentariu: