vineri, 29 mai 2009

Oua umplute cu pesto busuioc



Ingrediente:

12 oua
2 cani frunze busuioc +cateva pt decor
1/4 cana muguri pin
1/4 cana parmezan ras
2 catei usturoi
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1/4 cana ulei masline
6 Linguri maioneza

Pregatire:

Pui ouale in apa rece,pui la foc mare,aduci la fiert,fierbi 15 min.Iei de pe foc,le pui in apa rece de la gheata 20 min.
Pui mugurii pin,la foc mediu pana sunt usor rumeniti si incep sa miroasa cca 5-7 min.Lasi deoparte la racit.Pui frunzele intr-o punga,scoti aerul inchizi bine si treci cu sucitorul de cateva ori,cca 2 min.Pui in blender:frunzele busuioc,parmezanul,semintele pin,usturoiul,sare,piper,formezi o pasta.Cu motorul la mic,torni incet uleiul,omogenizezi,cureti de pe margine,daca e necesar,lasi deoparte.
Tai ouale in 1/2 pe lungime,scoti galbenusul,il amesteci cu pesto,maioneza,omogenizezi,umplii ouale.Decorezi fiecare ou cu fasii busuioc,acoperi si refrigerezi pana servesti.

Reteta aici:

Basil Pesto Deviled Eggs

http://www.outofthefryingpan.com/recipes/eggs.deviled.pesto.shtml

Niciun comentariu: