joi, 7 august 2008

Somon la gratar cu sos Wasaby



Pt fiecare portie:
3 g carbohidrati si 25 g proteine


Ingrediente pt. 4 portii:


ulei masline
300 g sparanghel
4*150 g felii somon
sare si piper proaspat macinat dupa gust
zeama de la o lamaie


Pt. sosul Wasaby:

1/2 lingurita usturoi ras
sare
1 galbenus
1 Lingura apa
150 ml ulei masline extravergin
pasta wasaby
1 Lingura suc lamaie

Pt. servit:
2 Linguri otet balsamic


Pregatire:

1.Pregatesti sosul wasaby,pui in blender usturoiul,sarea,oul si apa.Mixezi,pui uleiul cate putin,bati,pana se ingroase.Pui sucul de lamaiesi asezonezi,daca e nevoie.
2.Pui pe gratar-cu carbuni- sparanghelul,cand e facut il tii la loc cald.
3.Asezonezi somonul cu sare,piper,suc lamaie.Pui somonul pe gratarul fierbinte si-l lasi cateva min.pe fiecare parte.(Sa ramana crud in mijloc-cui ii place-spun eu.)
4.Transferi pestele si sparanghelul pe farfuria de servit si picuri otet balsamic.
5.Servesti impreuna cu sosul wasaby.


Reteta aici:

Char-Grilled Salmon & Asparagus with Wasabi Sauce

http://www.empowerfoods.com.au/recipes/?recipe_id=140

Niciun comentariu: