joi, 7 august 2008

Salata spanac cu bacon, branza albastra si oua




Ingrediente pt. 4 portii:

Pt. Salata:

4 oua foarte mari
200 g bacon
6 cani spanac proaspat/sapanac +laptuca
1-2 cepe verzi
6-8 ciuperci mari
60 g branza albastra


Pui ouale la fiert cu apa rece si sare.Le lasi sa fiarba 1 min.Le iei de pe foc si le lasi sa stea acoperite 10 min.Le pui in apa rece,sa se curete coaja usor.
In acest timp prajesti baconul sa fie crocant,il scurgi de grasime si-l lasi sa se raceasca,il tai bucatele.Spanacul il speli si-l usuci bine il araanjezi in bolul de salata/in portii individuale.Tai ciupercile felii.Peste spanac asezi ceapa tocata,ciupercile,urmate de bacon si branza rupta,Presari dresingul peste salata si amesteci delicat.Tai ouale si le pui deasupra salatei.


Pt.Dresing:

1/4 cana otet zmeura
1 lingurita mustar Dijon
1/3 cana ulei floarea soarelui
sare
piper

Le amesteci bine pe toate.


Reteta aici:

Spinach Salad with Bacon, Blue Cheese & Egg

http://seasonalontariofood.blogspot.com/search/label/Eggs

Niciun comentariu: