duminică, 3 august 2008

Prajitura cu migdale si zmeura




Ingrediente:

225 g unt,moale
1 ou
110 g zahar brun
200 g pasta migdale
3 ml esenta migdale
250 g faina
255 g gem zmeura fara seminte
3 albusuri
100 g zahar alb
35 g fulgi cocos


Pregatire:

1.Preincalzesti la 175 *C.Pui intr-o tava de 22/33 cm folie aluminiu unsa.
2.Faci crusta:Amesteci untul,pasta migdale si zaharul brun ,sa fie lucios.Pui oul si esenta migdale.Adaugi faina,mixezi.
3.Coci 20-25 min pana se aureste.Racesti usor si intinzi gemul.
4.Intr-un bol de metal bati albusurile tare.Treptat adaugi 1/2 cana zahar si bati sa stea tare.Intinzi bezeaua peste gem si presari cocosul.
5.Coci 15-20 min/pana se intareste.Lasi sa se raceasca pe gratar.Desprinzi folia aluminiu de pe blat si tai patrate cu un cutit ascutit.
Ies 36 bucati.

Reteta aici:

Almond-Raspberry Meringue Bars

http://allrecipes.com/Recipe/Almond-Raspberry-Meringue-Bars/Detail.aspx

Niciun comentariu: