duminică, 3 august 2008
Oua infasurate in bacon cu biscuiti de branza
Pt. Biscuiti:
280 g/2 cani faina preferabil integrala
1 Lingura praf de copt dublu activ-la ei, noi nu avem,deci dublam
1 Lingura zahar
1 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat sodiu
55 g/4 Linguri unt nesarat taiat bucatele mici
240 g /1 cana lapte batut rece semidegresat-poti folosi numai lapte/ 240 g lapte+1 Lingura suc lamaie si lasi 10 min
110 g branza grasa
in plus 140 g /1 cana faina
in plus 30 g/2 Linguri unt nesarat moale
Pregatire:
Preincalzesti cuptorul la 260 *C.Presari faina in plus pe o hartie de copt.Ungi cu ulei o forma rotunda de 22 cm.Amesteci faina praful de copt, zaharul, sarea si bicarbonatul.Imprastii cuburile de unt si branza peste amestec si formezi aluatul,adaugi laptele si incorporezi bine.Lucrezi repede ,folosesti o cana de 60 ml pt a forma biscuitii -12 buc.Presari deasupra lor faina de pe hartia de copt.Indepartezi excesul-de faina-si le pui in forma unsa.Ungi deasupra cu unt inmuiat cu grija sa nu le turtesti.Coci in centrul cuptorului 5 min,apoi reduci temperatura la 230 *C si continui coptulinca 14 min, pana sunt bine rumenite.Lasi in forma sa se raceasca 2 min,scoti din forma ,si racesti 5 min.
Pt servit :
2 1/2 felii groase de bacon
1/2 de biscuit cu branza
20 g branza rasa oaie
20 g branza Gruyere rasa
1 ou mare
cimbru tocat
Preincalzesti la 200 *C.Incalzesti la foc mediu o tigaie mare,prajesti baconul 4 min,il rumenesti, nu prea tare sa-l poti plia.Scoti pe hartie absorbanta.Pastrezi grasimea.Captusesti o forma de budinca/placinta cu 2 felii de bacon formezi un inel.Asezi o bucata de bacon la fund.Asezi 1/2 de biscuit peste el si presari cele doua branze peste.Spargi un ou in centru si presari branza ramasa,cimbrul si piper macinat proaspat.Coci pana albusul sunt facute cam 20 min.Lasi la temperatura camerei 5 min.Treci pe margine cu un cutit sa dezlipesti ,pui pe farfuria de servit.
Salata de rucola cu otet balsamic:
60 g /1/4 cana otet balsamic
2 lingurite mustar Dijon
2 linguri ulei masline extravergin
2 Linguri grasime de la bacon/sunca
115 g rucola
Amesteci otetul,mustarul,uleiul si grasimea impreuna.Asezonezi cu sare, piper dupa gust.Pui rucola si amesteci delicat.Servesti langa ouale coapte.
Reteta aici:
Bacon-Wrapped Baked Eggs with Cream Cheese Biscuits and Arugula
http://manggy.blogspot.com/2008/02/bacon-wrapped-baked-eggs-with-cream.html
Etichete:
Aperitiv,
August 2008,
bacon,
biscuiti,
branza,
cimbru,
Condimente,
lamaie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu