duminică, 3 august 2008
Coaja Pepene Aromata
4 cani coaja pepene taiata cuburi
1/4 sare de muraturi
2 cani zahar
2 cani otet mere
1/2 Lingura enibahar/allspice
1/2 Lingura cuisoare
1 bat scortisoara
2 bucati mici ghimbir/ghimbir confiat
2 boabe cardamom/pudra
Pregatire:
Asezi cojile curatate intr-un bol.Dizolvi sarea in 2 cani apa rece,torni peste coji, lasi 6 ore.Scurgi, clatesti pui in cratita si acoperi cu apa rece.Fierbi pana se inmoaie,scurgi.
Combini 1 cana zahar, 1/2 cana otet,condimentele si 2 cani apa.Fierbi 5 min.Adaugi cojile si fierbi la foc mic 30 min.Lasi sa stea la rece 12-24 ore.
Adaugi zaharul ramas si otetul.Fierbi pana cojile sunt transparente.Adaugi putina apa daca siropul incepe sa se ingroasa inainte sa devina cojile transparente.Pui in borcane sterilizate fierbinte.Pui 10 min. pe baie abur,pt a sigila borcanele.
Reteta aici:
Watermelon Pickles
http://baklavaqueen.blogspot.com/2007/08/long-and-rinding-road.html
Etichete:
August 2008,
cardamom,
Condimente,
Conserve,
cuisoare,
Dulceata,
enibahar,
ghimbir,
pepene verde,
scortisoara
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu