duminică, 3 august 2008

Coaja Pepene conservata




Ingrediente pt. 6 cani:

1/4 cana sare
1 kg coaja pepene
1 kg( 4 1/4 cani) zahar tos
1 Lingura piper negru
2 1/2 cani otet vin alb
2 lingurite cuisoare
2 bete scortisoara
3 fasii coaja portocala


Pregatire:

1.Combini sarea si 4 cani apa,amesteci pana se dizolva.Tai cojile de pepene fara partea verde in fasii de 5 cm lungime.Torni peste ele apa sarata.Acoperi.Lasi la temperatura camerei peste noapte.
2.Scurgi bine.Le pui intr-o cratita mare,le acoperi cu apa rece,le pui la fiert la foc mediu.Reduci focul la mic si fierbi 15 min. pana se inmoaie.Scurgi.
3.Combini zaharul, piperul,otetul, cuisoarele,scortisoara,coaja portocala si 2 cani apa intr-o cratita mare la foc mic.Fierbi.Amesteci 15 min pana se dizolva zaharul,lasi sa fiarba 5 min,adaugi cojile pepene,fierbi la foc mic neacoperit 45 min,pana cojile devin transparente si siropul se ingroasa.
4.Pui cojile murate in borcane de 2-3 cani capacitate,sterilizate.
Intorci cu susul in jos pt 2 min.Intorci invers.Lasi sa stea 3 saptamani inainte de folosire.Servesti cu branza Cheddar si biscuiti/uscatele.

Gustul este acru-dulce,iti aduce aminte de vinul fiert/turta dulce.Merge si cu porumb fiert,peste la gratar/abur,friptura,sendvis cu pastrama ,poti alege mii de variante,in functie de gust.

Reteta aici :


Watermelon rind pickle
http://www.taste.com.au/recipes/1625/watermelon+rind+pickle

Niciun comentariu: