joi, 7 august 2008

Biscuitii cu nuci si stafide ai Martei




Ingrediente pt. 24 bucati:


ulei vegetal pt uns tava
3/4 cana faina grau, cernuta
1/2 cana faina obisnuita,cernuta
1/3 cana zahar
1 lingurita praf copt
1/4 lingurita sare
1/2 cana jumatati de nuci
1/4 stafide aurii
1 ou mare
1 lingurita esenta vanilie


Pregatire:


1.Preancalzesti cuptorul la 175*C.Ungi tava cu ulei,o lasi deoparte.Intr-un bol mediu amesteci faina,zaharul,praful copt si sarea,adaugi apoi nucile si stafidele.Lasi deoparte.
2.Intr-un bol mic,bati oul si vanilia.Torni in amestecul de faina,amesteci pana se combina.
3.Pe o suprafata pudrata fin cu faina,cu mainile infarinate,potrivesti coca de 2,5 cm grosime si 6 cm latime(mai mult de 18 cm lungime);transferi in tava.Coci pana cand cresc si se intaresc 20-25 min.Lasi sa se raceasca complet in tava.Reduci temperatura la 150*C.
4.Asezi bucatile pe planseta si cu un cutit ascutit,tai pe diagonala felii de 0,6 cm,asezi feliile in tava intr-un singur strat si coci,le intorci o data ,pana se usuca si devin usor aurii,25-30 min;racesti complet.Depozitezi in orice container, la temp. camerei rezista peste 1 luna.



Reteta aici:

Whole-Wheat Walnut-Raisin Biscotti

http://www.marthastewart.com/recipe/whole-wheat-walnut-raisin-biscotti

Niciun comentariu: