joi, 7 august 2008
Biscuiti parfumati cu lamaie si ghimbir
Ies 120 bucati/10 duzini
Ingrediente:
1 cana migdale felii
3 1/2 cani faina obisnuita
1 cana zahar
1 Lingura praf ghimbir
2 lingurite coaja lamaie
1 lingurita bicarbonat sodiu
1 lingurita scortisoara
1 cana unt nesarat,la temp. camerei
1/2 cana melasa/miere
1 lingurita esenta lamaie
1 lingurita esenta vanilie
1/4 cana ghimbir cristalizat
Pregatire:
1.Preincalzesti la 175*C.Presari migdalele pe un rand in tava,le coci 5-10 min sa se rumeneasca,apoi le scoti intr-un bol si le lasi sa se raceasca.Inchizi cuptorul.
2.In bolul mixerului combini faina,zaharul,ghimbirul,coaja lamaie,bicarbonatul si scortisoara.Adaugi untul, melasa,esentele de lamaie si vanilie,bati sa se combine.Adaugi migdalele si ghimbirul cristalizat.
3.Imparti coca in 1/2.Intinzi dreptunghiuri de 18 pe 8 si gros 3 cm.Infasori in folie plastic si dai la frigider 2 ore sa se intareasca.
4.Preincalzesti la 175*C.Ungi forma si pui hartie de copt.
5.Folosind un cutit f.ascutit tai dreptunghiurile pe diagonala,in felii f. subtiri 0,3 cm daca e posibil.Aranjezi in tava si lasi 1 cm intre ele.Coci 8-10 min,pana se rumenesc bine pe margini.Transferi pe gratar si lasi sa se raceasca.
Reteta aici:
Lemon-Scented Ginger Almond Crisps
http://www.marthastewart.com/portal/site/mslo/menuitem.fc77a0dbc44dd1611e3bf410b5900aa0/?vgnextoid=57e7e6baefa0f010VgnVCM1000003d370a0aRCRD&vgnextfmt=default&rsc=also_try
Etichete:
August 2008,
Condimente,
fructe confiate,
ghimbir,
lamaie,
miere,
migdale,
scortisoara,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu