marți, 5 august 2008

Vinete in ulei





Vinetele sunt foarte ieftine in aceasta perioada,poti incerca aceasta reteta ,vei economisi bani si te vei bucura la iarna cand nu prea ai multe posibilitati.

1,2 kg vinete/cate doresti
3/4 L apa
3/4 L otet alb
usturoi
oregano uscat
ardei iuti mici uscati


Cureti vinetele de coaja,le tai bastonase de cca 1 cm grosime.Pui un rand de vinete intr-un vas si presari sare grunjoasa iar vinete,pana termini.Lasi cateva ore sa-si lase lichidul amar.Pui la foc 3/4 Litru apa cu 3/4 Litru otet alb,cand fierbe in clocot pui o parte din vinete,le lasi pana incepe din nou sa fiarba in clocot si le scoti cu spumiera.Le pui intr-o sita de plastic si le lasi toata noaptea la scurs.Pregatesti 3 boluri cu: oregano uscat,usturoi tocat si ardei iuti uscati.In borcane sterilizate pui un strat de vinete presari putin oregano,usturoi si ardei acoperi cu ulei, iar vinete,continui pana umplii borcanele.
Ies 3 borcanele,dintr-un 1,2 kg vinete.

Reteta aici:


Melanzane sott'olio

http://www.gennarino.org/forum/viewtopic.php?t=3260

Verdict:

Nu imi plac!

Niciun comentariu: