sâmbătă, 2 august 2008
Inghetata de cocos
250 ml/1 cana lapte cocos
250 ml/1 cana crema cocos
100 g zahar pudra
4 galbenusuri
Pregatire:
Pui la foc mic laptele de cocos,crema cocos si zaharul,pana se dizolva zaharul.Nu o lasa sa fiarba ca se taie.Iei de pe foc si racesti putin.
Bati galbenusurile pana se umfla si adaugi cate o lingura din amestecul de cocos racit.Continui pana termini.Pui intr-o oala curata si dai la foc mic ,amesteci continuu pana se ingroase putin.Iei de pe foc lasi sa se raceasca ,apoi pui in frigider.Este bine sa o lasi cel putin 6 ore /peste noapte in frigider.Torni in aparatul de inghetata si dupa ce e gata pui in vas cu capac in congelator pt 2 ore inainte de servit.
Pt a face discurile de inghetata o pui in forme de hartie si infasosi fiecare forma in folie,o lasi sa se inghete tare.
Servesti discurile de inghetata asezate pe discuri de aluat dulce/biscuiti si decorezi cu cocos prajit.
Reteta aici:
Coconut Ice-Cream
http://cookalmostanything.blogspot.com/2007/01/jfi-for-coconut.html
Nota:
Crema de cocos este o infuzie de cocos uscat si apa.Esta foarte asemanatoare cu laptele de cocos dar contine mai putina apa.Diferenta este numai de consistenta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu