miercuri, 6 august 2008

Andive gratinate



Poti sa o faci cu o zi inainte,incalzesti acoperita cu folie Al la 175*C pt 20 min.

Ingrediente pt 6-8 portii:

1 lingurita unt nesarat
6 andive medii taiate pe lung
4 cani supa pui/vegetala putin sarata
suc de la o lamaie(2-3 linguri)
1 lingurita sare/sare de mare
1 cana branza Gruyere rasa
3/4 cana smantana grasa
1/2 lingurita nucsoara
piper proaspat macinat


Pregatire:

Preincalzesti la 190 *C.Ungi fin o forma ovala de 30 cm,cu unt.
Asezi andivele taiate in doua cu taietura in jos intr-o tigaie mare.Pui supa,sucul de lamaie si sarea;lasi sa fiarba la foc mediu-mare,apoi reduci focul la mediu-mic si mai lasi 15 min.pana andivele sunt indeajuns de moi dar nu terminate de fiert.Le scoti cu o spatula/paleta si le pui in strecuratoare.Le tamponezi cu hartie absorbanta,le pui in forma ovala.Presari 1/2 din branza.Pui smantana deasupra,presari nucsoara si piper dupa gust.Distribui restul de branza,coci 25 min pana branza se aureste,face bule si smantana s-a evaporat.Servesti fierbinte


Reteta aici:

Endive Gratin

http://www.realbakingwithrose.com/2008/04/

Niciun comentariu: