sâmbătă, 20 septembrie 2008

Ecleruri cu ciocolata




Ies 8 bucati mari.


Pt Aluat:

1 cana/ 250 ml faina obisnuita
1 cana/250 ml apa
1/2 lingurita/2 ml sare
1/2 cana/125 ml unt,taiat bucatele
4 ua mari
1 ou batut,pt uns

Pt. Crema cacao:

1 3/4 cana/425 ml smantana de frisca
3 Linguri/45 ml zahar pudra
3 Linguri/45 ml cacao,cernut
1 lingurita/5 ml vanilie
1 Lingura/15 ml lichior aromatizat/kahlua

Pt Glazura ciocolata:

170 g ciocolata demidulce
3/4 cana/175 ml smantana 35%
2 Linguri/30 ml sirop porumb


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 200*C.
2.Captusesti cu hartie 2 tavi mici.
3.Cerni faina cu sarea,lasi deoparte.
4.Pui apa si bucatile de unt,la foc mediu,pana incep sa fiarba.Imediat adaugi amestecul de faina,amesteci cu o lingura lemn.Iei de pe foc,continui sa amesteci pana cand se lipeste de marginile vasului.Repui pe foc,amesteci delicat,sa se usuce amestecul,cca 2 min.
5.Iei de pe foc,pui ouale unul cate unul,amesteci cu lingura dupa fiecare.
6.Folosind o punga/cornet,il umplii pe 1/2 si formezi conducte/linii lungi de 10 m,lasi spatiu intre ele de 5 cm.Ungi aluatul cu ou batut.Dai la cuptor,cca 20 min,sa fie maro aurii.Transferi pe gratar sa se raceasca complet inainte de umplere.

Pt.Crema de cacao:
1.Cu mixerul bati smantana de frisca 3-4 min,adaugi zaharul,cacao si bati sa stea tare,adaugi lichiorul,acoperi cu folie plastic,racesti cca 1 ora inainte sa umplii eclerele.

Pt.Glazura ciocolata:

1.Tai fin ciocolata,o pui in castron si torni peste ea smantana fiarta,lasi sa stea cateva min,amesteci.Adaugi siropul porumb,amesteci.

Asamblare:

1.Tai fiecare ecler in 1/2 pe lungime.
2.Cu un cornet umplii partea de jos a eclerelor cu crema cacao.
3.Inmoi 1/2 de deasupra (A ECLERULUI)in glazura ciocolata,o pui peste crema.(sau o poti unge cu glazura)
4.Servesti imediat/pastrezi la rece pana servesti.

Reteta aici:

Chocolate Eclairs

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=6236

Niciun comentariu: