luni, 22 septembrie 2008

Fenicul si andive la cuptor




Legume coapte cu branza si sos de smantana din belsug;torni sosul peste feliile de porc.Poti pregati caserola prin pasul 8,cu 1 zi inainte;racesti dupa copt,acoperi cu plastic si congelezi.Pt a reancalzi scoti folia,acoperi cu folia AL si coci la 190*C,pana e fierbinte in centru si face bule,cca 30 min,apoi continui cu pasul 9.

Ingrediente:

6 bulbi fenicul,fara tulpini(fiecare de 7 cm)
3 andive (fiecare de 120 g)
1/4 cana/57 g unt/ulei masline
85 g felii sunca prosciutto
3 Linguri faina
2 cani supa pui degresata
1 cana smantana de frisca
3/4 cana/ 225 g gorgonzola dulce,faramitata


Pregatire:

1.Cureti feniculul de frunze,speli ,invelesti intr-un prosop si dai la rece pana la 1 zi.
2.Arunci tulpinile feniculului(pastrezi frunzele),radacina,tai in 1/2 si feliezi pe lungime,mare.
3.Cureti andivele,tai pe 1/2 in lungime.
4.Inmoi 2 linguri unt intr-o tigaie de 25 cm,la foc mediu-mare.Pui fenelul,il rumenesti usor 3-4 min,il intorci si mai lasi 3-4 min,daca untul a fost absorbit,pui apa 1-2 linguri.Daca s-a rumenit il transferi intr-o caserola de 22/38 cm.
5.Cand fenelul e rumenit,pui andiva in tigaie,lasi 3-4 min,sa se rumeneasca,daca se usuca pui 1-2 linguri apa,intorci si mai lasi 3-4 min.'
6.O scoti din tigaie,o pui pe tocator/fund de lemn,tai in 1/2 pe lungime.Tai sunca in fasii lungi,infasori andiva in sunca.Potrivesti andivele in mod egal intre bucatile de fenel.
7.In tigaie,inmoi 2 linguri unt la foc mare,adaugi faina,amesteci,sa se rumeneasca usor,cca 2 min.Iei de pe foc si treptat incorporezi supa si smantana.Pui din nou pe foc,amesteci pana ajunge la fierbere,fierbi 2 min,amesteci.Adaugi 1/3 cana branza,amesteci sa se inmoaie.Torni uniform peste fenel si andive,sa le acopere peste tot.Acoperi bine cu folie.
8.Coci la 190*C,pana fenelul e moale.
9.Scoti folia,presari restul de branza,coci sa se rumeneasca,cca 20 min.Tai 1/2 cana frunze fenel pastrate si presari peste mancare.Servesti calda.


Reteta si info nutritional aici:

Fennel and Belgian Endive Casserole

http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=682617

Niciun comentariu: