miercuri, 24 septembrie 2008
Jeleu de sfecla si menta
Acest jeleu usor dar savuros este grozav cu o fiptura de porc sau miel.
Ies cca 600 g.
Ingrediente:
3-4 sfecle medii(cca 450 g)
4 catei usturoi-optional
1 ardei iute rosu-optional
250 ml otet mere
250 ml suc mere
200 ml pectina de mar(sau 1 Lingura pudra)
250 g zahar tos
1 lingurita sare
50 g frunze menta
Pregatire:
1.Folosind manusi,cureti,razi sfecla in bol.Tai fin usturoiul si ardeiul iute,daca folosesti,ii pui peste sfecla.Transferi intr-o tigaie mare,adaugi otetul,sucul mere,pectina,zahar si sarea.Pui la foc mic,gatesti 40-45 min.Cand se ingroasa si acopera spatele lingurii,iei de pe foc.
2.Tai menta si o pui in tigaie.Transferi in borcane sterilizate.Mananci imediat sau pastrezi la loc rece pana la 6 luni.
Reteta aici:
Beetroot and mint jelly recipe
http://www.channel4.com/food/recipes/healthy/beetroot-and-mint-jelly-recipe_p_1.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu