sâmbătă, 20 septembrie 2008
Caramele moi
375 g zahar
300 g glucoza(sirop alb porumb)
75 g apa
50 g miere
50 g unt sarat
500 g smantana grasa lichida/de frisca
2 lingurite extract vanilie
Pregatire:
Intr-o oala de cel putin 6 litri,pui zaharul,glucoza si apa.Fierbi siropul de zahar,pui capacul,daca e necesar,ungi cu apa marginile vasului sa nu se formeze cristale de zahar,fierbi la 145*C.Adaugi untul si mierea.Adaugi smantana in 3-4 transe,cu grija ca face baloane in sus.Continui sa gatesti la foc peste mediu,amesteci frecvent,pana ajunge la 121*C.Torni intr-o forma unsa de 20 cm,sau cu hartie pergament.Lasi peste noapte inainte sa tai.
Reteta aici:
Chewy Caramel
http://recipes.egullet.org/recipes/r1788.html
Etichete:
bomboane,
Condimente,
Desert,
frisca,
miere,
Septembrie 2008,
smantana,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu