joi, 25 septembrie 2008
Jeleu lamaie si cardamom
Ingrediente:
4 cani suc portocale
2 Linguri praf gelatina
8 pastai cardamom/praf
1 grapefruit roz
1 lamaie
Pregatire:
Amesteci sucurile lamaie si grapefriut le lasi deoparte.Pui cca 1 cana suc portocale intr-o tigaie inox,adaugi gelatina lasi deoparte,sa se inmoaie.Pui sucul ramas de portocale in cratita,adaugi cardamomul pastai spart,incalzesti la foc mediu,dar nu fierbi.Cand este pe cale sa faca bule,il acoperi cu capac si stingi focul,lasi 15 min.
Incalzesti gelatina usor,pana se inmoaie,adaugi sucul portocala si grapefruit,lamaie.Imparti amestecul in containere(vase cu capac) de 1/2 cana ,lasi sa se raceasca complet,refrigerezi 2 ore,sa se staabilizeze.
Ies 10-12 portii de 1/2 cana.
Aceasta gelatina nu are zahar.Nu am scos pastaile de cardamon,le-am lasat sa pluteasca in containere(vas) mici,alaturi de sucul lamaie dau o aroma extrem de atragatoare.
Servesti in jurul ei smantana-crema fraiche.
Reteta aici:
Orange Jelly with Lemon and Cardamom
http://pumpkinpiebungalow.blogspot.com/2005/04/yesterdays-dessert-orange-jelly-with.html
Reteta aici:
Orange Lemon Jelly with Cardamom
http://pumpkinpiebungalow.blogspot.com/2005/04/yesterdays-dessert-orange-jelly-with.html
Etichete:
cardamom,
Condimente,
Desert,
grapefruit,
jeleu,
lamaie,
portocale,
Septembrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu