sâmbătă, 20 septembrie 2008
Creveti cu coniac si sos Beurre Blanc
Este un fel de mancare usor,se prepara repede si usor.Serviti-i cu cuscus si salata de ardei gras rosu si fasole.
Ingrediente:
1 salota,tocata
1/2 cana vin alb sec
2 Linguri suc lamaie
1 Lingura smantana grasa
12 Linguri unt rece
1/16 lingurita piper alb
5 Linguri unt
340 g creveti,limpeziti,curatati
1/2 lingurita sare
2 Linguri coniac
Pregatire:
Fierbi salotele,vinul,sucul lamaie,la foc mic-mediu,5 -10 min,pana se reduce la 2 linguri.adaugi smantana,aduci la fiert,cand apar primele bule iei de pe foc si foarte usor adaugi 12 linguri unt,pe rand,amesteci constant,te asiguri ca s-a topit complet inainte sa mai pui.Odata ce untul s-a incorporat in totalitate,asezonezi sosul Beurre Blanc cu piper si lasi deoparte.
Intr-o tigaie topesti 5 lingui unt la foc mare,sotezi crevetii,cca 3-4 min.Reduci focul la mic,sarezi,adaugi coniacul amesteci bine.Pui cu lingura de sos fierbinte peste creveti si servesti.
Reteta aici:
Cognac Shrimp with Beurre Blanc Sauce Recipe
http://frenchfood.about.com/od/maindishes/r/cognacshrimp.htm
Etichete:
alcool,
ardei gras,
Condimente,
creveti,
cuscus,
fasole,
Fructe de mare,
lamaie,
Mancare,
Septembrie 2008,
smantana,
vin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu