sâmbătă, 20 septembrie 2008

Souvlaki




Ies 4 buc.

Servesti cu tzatziki!Folosesti carne porc/miel,ce preferi.

Ingrediente:

680 g pulpa miel/spata,taiat cuburi de 2,5 cm
1/4 cana/60 ml ulei masline ev.
1/3 cana/75 ml otet vin rosu
2 catei usturoi,tocat
1 ceapa,fin tocata
1 Lingura/15 ml oregano uscat
2 Linguri/30 ml patrunjel proaspat,tocat
1 1/2 Lingura/22 ml menta proaspata
sare si piper proaspat crapat
Tzatziki,pt servit
Paine Pita,pt servit


Pregatire:

1.Adaugi intr-un castron:ulei,otet,usturoi,ceapa,oregano,patrunjel,piper,amesteci sa se combine,pui carnea,amesteci sa se acopere,acoperi si refrigerezi.Pt bune rezultate marinezi cel putin 2 ore/peste noapte.Daca utilizezi bete pt frigarui de lemn,le tii in apa cel putin 2 ore/peste noapte.
2.Preancalzesti gratarul la foc mediu-mare.
3.Imparti carnea pe cele 4 frigarui,asezonezi cu sare,piper,le pui pe gril/gratar 4-5 minla foc mediu,cateva min,daca le vrei bine facute 6-7 min.Servesti cu sos tzatziki si paine Pita/lipii.

Reteta aici:

Christine's Souvlaki
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=6326

Niciun comentariu: