marți, 16 septembrie 2008

Salata de pastrama curcan,prune si fenicul




Ingrediente:

1/3 cana otet balsamic
1 Lingura zahar brun
1/4 cana ulei ev. masline
450 g copane afumate curcan
1 bulb fenicul/fenel,mare,tulpinile le arunci
1/2 capatana radicchio(andiva rosie)
225 g prune,fin feliate
85 g nuci,prajite si racite


Pregatire:

Bati impreuna:otetul,zaharul,si 1/4 lingurita din fiecare:sare si piper,pana se dizolva zaharul,adaugi uleiul lent bati sa se emulsioneze.
Feliezi fin carnea fara piele,adaugi in sos.
Tai feniculul in lungime,apoi felii fine-cu razatoarea.La fel procedezi cu radicchio,le adaugi in sos,pui prunele si amesteci sa se acopere bine.Asezonezi cu piper.


Reteta aici:

smoked-turkey, plum, and fennel salad
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/SMOKED-TURKEY-PLUM-AND-FENNEL-SALAD-243166

Niciun comentariu: