duminică, 14 septembrie 2008

Biscuiti crocanti cu crema de mazare



Ingrediente:


Pt biscuiti/cracker:

1 cana faina grau integrala
1/4 cana malai(sau aceiasi cantitate de faina)
1/2 lingurita sare
2 Linguri ulei masline
1/2 cana+1 Lingura apa, daca e nevoie
sare,piper si aditional ulei masline pt uns(optional)


Pregatire:

Combini ingredientele uscate impreuna intr-un castron adanc.Temeinic amesteci uleiul pt a incepe aluatul sa devina poros,incet incorporezi 2 linguri apa,sa formezi o mingie.Cantitatea de apa poate varia,trebuie sa pui atat cat sa o poti intinde(daca mai e nevoie doar umezesti mana,si framanti bine),acoperi si lasi 30 min.
Pornesti cuptorul la 200*C.Tai aluatul in 3 si intinzi cat de subtire doresti(cca 0.2 cm,grosimea foii afecteaza timpul de copt).Inainte de a trece pt ultima data cu sucitorul peste foaie presari suplimentar sare si piper,treci sucitorul peste ungi usor cu ulei aluatul insemnezi la dimensiunea dorita(cum vrei sa le rupi cand sunt coapte).Lasi la cuptor cca 12 min sa se rumeneasca,lasi sa se raceasca 20 min,le rupi in bucati.Pui o gramada de branza/sos,pe ele.
Pt o aroma in plus adaugi 2 linguri de amestec de ierburi aromatice,sare si piper(in branza).Ea a pus un amestec de rozmarin,oregano si cimbru/cimbrisor,sau chimen si ardei iute.

Pt.crema de mazare:

1/2 ceapa,tocata
4 catei usturoi,injumatatiti
1 cana mazare proaspata
4 linguri ulei masline,impartit
1/2 cana apa(sau vin alb sau supa legume)
1 lingurita tahini
1/3 lingurita sare


Pregatire:

Sotezi ceapa si usturoiul in 3 linguri ulei sa fie translucida.Pui mazarea,pui putina apa sa le acopere putin,fierbi pana mazarea e moale,cca 10 min si o mare parte din lichid s-a evaporat.Pui in blender cu tahini,sare mixezi,pui ultima lingura ulei,amesteci.Pui in bolul de servit si dai la frigider sa-si dezvolte aroma.

Reteta aici:

Simple Cracker&Pea Smoosh


http://tongueandcheek.ca/category/produce-pile-up/

Niciun comentariu: