sâmbătă, 20 septembrie 2008

Sfecla cremoasa la cuptor





Delicioasa alaturi de pui,carne vita si peste.
Ies 6 portii.

Ingrediente:

6 sfecle medii,necoapte
ulei masline
sare de mare si piper negru,macinat proaspat
crengute cimbru-optional
200 ml smantana grasa(crème fraiche)
3 lingurite crema hrean
arpagic/patrunjel tocat pt decor


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 190*C/gaz 5.
2.Speli sfecla tai tulpinile si frunzele,lasand 5 cm de tulpina.Iei o bucata mare folie Al,pui sfecla in mijloc,presari sare,piper,ulei masline,crengute cimbru,daca folosesti.Strangi marginile foliei,lasi putin spatiu pt a putea sa circule aerul in timpul gatitului.
3.Pui in tava si lasi 2 ore la cuptor.
4.Cand s-a racit,cojesti pielea,cu manusi sa nute colorezi pe maini.
5.Feliezi in cercuri,le asezi concentric in forma,in straturi suprapuse.
6.Amesteci hreanul,smantana,sare,torni cu lingura peste sfecla si coci 20-25 min.Doar inainte de servire presari patrunjel/arpagic tocat.


Reteta aici:

Creamy Baked Beetroot
http://www.janelovett.com/recipes_details.php?id=18
www.janelovett.com/recipes.php

Niciun comentariu: