duminică, 14 septembrie 2008
Tocana de varza rosie cu mere
Ingrediente pt 4 portii:
1/2 varza rosie medie,fin feliata(cca 8 cani)
1 Lingura ulei masline
2 Linguri unt
1 ceapa esalota,tocata
3 crengute cimbrisor/cimbru
1 frunza dafin
2 mere rosii,de gatit,decojite,cuburi
2/3 cana suc mere
2 Linguri otet sherry(otet vin rosu)
1 lingurita zahar brun
1 lingurita boabe ienupar
10 boabe piper roz/negru
sare,piper,dupa gust
2 Linguri patrunjel tocat
Pregatire:
1.Incalzesti uleiul,cand este fierbinte adaugi untul,cand se topeste pui ceapa,cimbru,dafin,le calesti la foc peste mediu 3 min.
2.Adaugi varza,o calesti 5 min,pana se inmoaie.
3.Adaugi merele,sucul de mere,otetul,zaharul,boabele ienupar si piperul,asezonezi cu sare si piper,acoperi si lasi 1 ora la foc mic,amesteci ocazional.
4.Scoti boabele de ienupar,presari cu patrunjel.
Otetul/sucul de lamaie fiind acide ajuta la mentinerea culorii violet,care dispare in timpul gatitului.Servesti tocana cu porc la gratar,sau friptura si cartofi prajiti.Daca ai timp,pregateste-o dinainte,se dezvolta dulceata si aroma.
Reteta aici:
Stewed red cabbage with apples
http://www.boston.com/lifestyle/food/articles/2008/02/13/stewed_red_cabbage_with_apples/
Etichete:
cimbru,
Condimente,
ienupar,
Mancare,
mere,
patrunjel,
Septembrie 2008,
Tocana,
varza,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu