sâmbătă, 20 septembrie 2008

Peste spada la cuptor cu fenicul,lamai si capere


Ingrediente pt 6 portii:

80 ml/ 1/3 cana ulei masline
5 bulbi fenicul mici ,curatati de verdeata si feliati
1 kg file peste spada,taiat in 6 felii de 10/2 cm(cca 170 g fiecare)
2 lamai,fin feliate
3 catei usturoi,fin feliat
1 Lingura oregano uscat
1 Lingura rozmarin
1/2 cana menta proaspata
100 g/ 1/2 cana capere scurse
250 ml/ 1 cana vin alb sec


Pregatire:


1.Preancalzesti la 180*C.Incalzesti uleiul in tigaie mare,la foc peste mediu si calesti feniculul(radacina de chimen dulce/fenel)amestecand cca 5 min,sa se inmoaie.
2.Pui pestele,feniculul,lamaia si usturoiul in tava.Presari oregano,rozmarin,menta si caperele,asezonezi dupa gust cu sare de mare si piper negru proaspat macinat.Presari uleiul ramas si coci 10-12 min,apoi adaugi vinul si mai coci 5 min.Faci testul: infigi varful cutitului in carne.
3.Transferi pestele ,feniculul si feliile lamaie in farfuria de servit,torni cu lingura deasupra sucul ramas,caperele si ierburile aromate,in stanga si servesti imediat.


Reteta aici:


Baked swordfish with fennel, lemons and capers

http://gourmettraveller.com.au/baked_swordfish_with_fennel_lemons_and_capers.htm

Niciun comentariu: