miercuri, 24 septembrie 2008

Crostini cu crema de rosii uscate si naut



Ies 24 aperitive.


Pt Crostini:

1 bagheta,taiata pe diagonala in 24 felii de gros de 0,8 cm
2 Linguri ulei ev masline

Pt Sos:

1 catel usturoi,mare
434 g naut-cutie,scurs,clatit
3 Linguri suc proaspat lamaie
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat proaspat
1/4 cana ulei ev. masline
1/4 cana rosii uscate in ulei,scurse,tocate
2 Linguri frunze busuioc uscate
2 Linguri patrunjel uscate
coaja lamaie pt garnisit
'

Pregatire:


Pt.Crostinii:Preancalzesti cuptorul la 190*C.Asezi feliile paine pe un rand,le ungi cu ulei,le coci pana se fac aurii cca 8 min.(poti face painea cu o zi inainte,racesti o pui in container,o tii la temp. camerei,o poti face la gratar,o tii 3 min,pe fiecare parte).

Pt.Sos:Pui usturoiul in robot,adaugi nautul,sucul lamaie,2 Linguri apa,sare,piper,mixezi si adaugi treptat uleiul,mixezi pana s-a amestecat complet,cureti de pa marginea vasului,adaugi rosiile si ierburile uscate(poti folosi si proaspete),mixezi pana rosiile si ierburile sunt fin tocate.Pt. servit pui o lingurita pe fiecare crostini/paine prajita,garnisesti cu coaja lamaie si ierburi proaspete.



Reteta aici:


Crostini with Sun-Dried Tomatoes and Chickpeas
http://constructivesalad.blogspot.com/2006/07/crostini-with-sun-dried-tomatoes-and.html

Niciun comentariu: