sâmbătă, 20 septembrie 2008
Placinta de pui cu ceapa si tarhon
Ingrediente pt 4 portii:
375 g aluat foitaj
ulei masline
6 coapse pui,fara oase si piele,taiate bucati
16 salote mici,12 lasi intregi,4 le feliezi
5 Linguri otet tarhon/sherry/(otet mere)
125 ml vin alb
200 g smantana grasa(crème fraiche )
1 lingurita amidon dizolvat in 1 Lingura apa
o legatura mica tarhon,toci frunzele
Pregatire:
1.Incalzesti cuptorul la 200 C/gaz 6.Tai cercuri de aluat destul de mari sa acoperi formele,mai mare cu 1 cm ca forma,dai la rece.
2.Incalzesti 2 linguri ulei.Asezonezi puiul,il rumenesti peste tot,il scoti afara.Adaugi ceapa,o sotezi pana se aureste cca 8 min.Adaugi otetul,reduci la 1/2,adaugi puiul,vinul,smantana,amidonul dizolvat,tarhonul,fierbi 5 min.Imparti in boluri.Umezesti marginile formei/bolului cu apa,pui un cerc de aluat,presezi in jos peste margini.Faci mici crestaturi,in fiecare pt a lasa aburul sa iasa.Dai la cuptor 20-30 min,sa se rumeneasca foitajul.Racesti 5 min inainte de servit.
Reteta si info nutritional aici:
Chicken, shallot & tarragon pot pies
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4245/chicken-shallot-and-tarragon-pot-pies
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu