sâmbătă, 20 septembrie 2008
Supa crema de ciuperci cu tarhon
Pt o prezentare frumoasa,sotezi suplimentar felii de ciuperci,garnisesti supa si pui si arpagic.
Ingrediente:
2 lingurite unt
1 3/4 cana ceapa tocata
1/3 cana ciuperci porcini(cca14 g)
1 lingurita tarhon proaspat,tocat
1/2 lingurita cimbru,proaspat,tocat
1 frunza dafin
2 catei usturoi,tocati
1/2 cana vin alb sec
1 1/2 lingurita sare de mare,impartita
1/2 lingurita piper negru,spart
225 g ciuperci mici intregi,tocate
225 g ciuperci cremini(cafenii),tocate
1 felie/35 g paine integrala de grau
5 1/2 cani apa
1 cub supa cu aroma ciuperci
2/3 cana smantana semidegresata(half-and-half)
2 Linguri arpagic tocat
Pregatire:
Topesti untul la foc mediu-mare.Adaugi ceapa,ciupercile porcini,tarhon,cimbru,dafin si sotezi 10 min,sau pana ceapa se rumeneste usor.
Adaugi usturoiul,il sotezi 2 min,amesteci frecvent.Adaugi vinul,1 lingurita sare,piper,ciupercile mici si ciupercile cremini.Gatesti 10 min,amesteci ocazional.
Pui painea in blender,o faramitezi.Adaugi firimiturile,supa,apa.Reduci focul si fierbi 20 min,scoti dafinul.
Pui cca. 2 1/2 cani amestec in blender,pasezi.Torni sups intr-un bol mare.Repeti procedeul cu restul amestecului de ciuperci.Amesteci 1/2 lingurita sare si smantana.Deasupra fiecarei portii pui o lingurita arpagic.
Ies 6 portii.
Reteta si info nutritional aici:
Creamy Mushroom Soup with Tarragon
http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=549827
.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu