marți, 30 septembrie 2008
Zapada de oua cu vanilie si cardamom
Este un "lapte de pasare" servit altfel.
Ingrediente pt 4 portii:
4 oua
2 1/2 cani lapte
1 pastaie vanilie,taiata,scoase semintele
6 boabe verzi cardamom,pisate
1/2 cana minus 1 Lingura zahar trestie
fistic nesarat,taiat grosolan
Pregatire:
Pui laptele la fiert in oala cu cardamomul,semintele vanilie,si pastaia.Opresti focul,acoperi lasi la infuzat 30 min.Filtrezi arunci cardamomul si pastaia vanilia.
Reancalzesti laptele il tii la punctul de fierbere.
Separi ouale.
Cu mixerul bati albusul tare, cu un praf sare,cand s-au intarit adaugi 2 linguri zahar mai bati 1 min.
Iei o lingura mare de albus o pui in lapte,o lasi 1 min pe fiecare parte,scoti pe hartie,repeti pana termini albusul,le lasi deoparte.
Intr-un bol bati galbenusurile,cu restul de zahar,pana se albesc.
Torni laptele cald,incet (peste galbenusuri),le torni in oala din nou,lasi la foc mediu,amesteci constant,pana se ingroasa si acopera spatele lingurii,cca 10 min,nu lasa crema sa dea in fiert.
Odata ce crema are consistenta dorita,torni in alt vas si lasi sa se raceasca,acoperit cu folie.Dai la frigider pana servesti.Servesti in pahare cu galustile de albus deasupra si fistic tocat.
Reteta aici:
Vanilla, cardamom Snow Eggs
http://www.latartinegourmande.com/2007/12/12/vanilla-cardamom-snow-eggs/
Etichete:
cardamom,
Condimente,
creme,
Desert,
fistic,
galuste,
Septembrie 2008,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu