duminică, 14 septembrie 2008
Supa de mazare proaspata
Ingrediente:
4 cani mazare proaspata
1 litru supa pui(cuburi)
o ceapa,tocata
1 morcov,cuburi
2-3 catei usturoi,copti si curatati
1 crenguta cimbrisor/cimbru
1/2 lingurita tarhon uscat
1/4 lingurita seminte telina
2 Linguri ulei masline
sare de mare si piper negru proaspat macinat
Garnitura:
felii subtiri ridichi
mazare boabe
mazare cu teaca
Pregatire:
Sotezi morcovii si ceapa in ulei pana devine translucida.Adaugi supa,usturoiul,cimbru,tarhon,semintele telina,fierbi la foc mic neacoperit 15 min,scoti 1 cana de supa si o pui deoparte.
Adaugi mazarea,fierbi la foc mic,pana se inmoaie(5-10 min).Pui supa in blender,o pasezi apoi o pui pe baie de gheata si o racesti la temp. camerei,o iei de pe gheata.Adaugi o cana iaurt,asezonezi cu sare,piper,verifici daca are consistenta dorita,daca e prea groasa,adaugi incet din supa pastrata.Reancalzesti sau lasi la temp. camerei pt.servit.Decorezi cu arpagic tocat,boabe mazare,felii ridiche,dupa dorinta.
Reteta aici:
Fresh pea soup
http://cookbookcatchall.blogspot.com/
Etichete:
cimbru,
Condimente,
mazare,
morcov,
seminte,
seminte telina,
Septembrie 2008,
Supa,
tarhon,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu