sâmbătă, 20 septembrie 2008
Pizza cu sparanghel si capsuni
Aluatul:
3/4 cana apa calda
1 plic drojdie uscata
2 cani faina
1 lingurita zahar
3/4 lingurita sare
3 Linguri ulei masline
Pt. Toping:
1/4 cana ulei masline
20 tije sparanghel
1/2 ceapa rosie mare,feliata
1 1/2 cana capsuni proaspete,feliate
4 felii sunca(proscuitto),cca 85 g,felii
2 cani amestec de branza(mozarrella, Provolone şi Parmersan)
2 Linguri coriandru proaspat,tocat
Pregatire:
1.Pregatesti aluatul;dizolvi drojdia in 3/4 cana apa calda,lasi cca 5 min.Amesteci ingredientele uscate,adaugi drojdia,apoi uleiul.Amesteci pana formezi o mingie,presari faina pe masa si lasi 10 min.Pui in bol,acoperi si lasi sa creasca 1 ora(sa se dubleze).
2.Scoti aluatul din bol,lasi la repaos 10 min,imparti coca in doua si dai forma de pizza(38/20 cm,fiecare).
3.Pregatesti topingul:tai sparanghelul si-l fierbi in apa 3 min(la foc mic),scurgi.Sotezi ceapa intr-un pic ulei 2-3 min,sa se inmoaie,adaugi sunca peste ceapa in ultimul minut.
4.Pui aluatul de pizza direct pe gratar,ungi cu ulei,adaugi ceapa,sunca,sparanghelul,capsunile,branza.Presari coriandru.Inchizi capacul gratarului si coci 10-15 min,pana branza face bule/fierbe.Daca o faci in cuptor,asezi topingul pe foaie si apoi dai la cuptor.
Reteta aici:
Asparagus and Strawberry Pizza
http://janetishungry.blogspot.com/2007_04_01_archive.html
Etichete:
aluaturi,
Aperitiv,
branza,
capsuni,
ceapa rosie,
Condimente,
frunze coriandru,
pizza,
Septembrie 2008,
sparanghel,
sunca
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu